6 Ağustos 2013 Salı

GÖZ RENGİNE GÖRE MAKYAJ ÖNERİSİ

  Kızlar,hepimiz cildimizi renklendirmeyi seviyoruz.Hafif bir makyaj her kızın vazgeçilmezidir.Ve bu makyaj seçimlerini göz rengine göre yaparsak tadından yenmez.Hadi o zaman bir göz atalım. :)

-KAHVERENGİ GÖZLÜLER İÇİN
  Kahverengi gözlüler,bronz tonları kullandığında çok yakışır.Gözlerinize dikkat çekmek istiyorsanız rujunuz ve allığınızda doğal renkler kullanmalısınız.Açık tonlar gözlerinizi daha büyük gösterir.
  Eğer gözünüz çok koyuysa,koyu ve orta koyuluktaki farlar sizin için idealdir.Gri,erik moru ya da koyu bir yeşil mükemmel durur.Ve maskarayı unutmamalısınız.
  Eğer gözünün açık kahverengi ise siyah eyeliner kullanmamanızı öneririm.Bunun yerine lacivert ya da kahverengi eyeliner kullanabilirsiniz.Sarı tonundaki farlar gözlerinize çok yakışır.


 















-MAVİ GÖZLÜLER İÇİN
  Eğer mavi gözlere sahipseniz turuncu far çok hoş durur.Tam bir tezatlık oluşturur.Ve gözünüzü ortaya çıkarır.Koyu kahverengi göz kalemi hoş durur.Gri göz farı da gözünüze ışıltı katar.Eğer mavi bir şey giymeyi planlıyorsanız görünümünüzü mavi göz farıyla tamamlayabilirsiniz.Ama göz renginizden koyu bir renk sürmemeye dikkat edin.Açık renk her zaman daha iyidir.

















-YEŞİL GÖZLÜLER İÇİN
   Eğer yeşil gözlüyseniz size en çok yeşilin tonları yakışır.Özellikle koyu yeşilden açığa doğru giden bir göz makyajı mükemmel durur. Yeşilden sonra en çok mor tonları yakışır.Ancak bordoya yakın olan tonlarını tercih edin,maviye doğru olanı değil.O zaman gözlerinizi çok vurgulamaz.Gözlerinize parıltı katmak istiyorsanız bu sene çok moda olan bakır ve altın tonlarını kullanabilirsiniz. Eyeliner olarak kahverengi ya da gri kullanın,siyah değil! Daha doğal durması için rimelinizi de kahverengi seçebilirsiniz.Eğer iri gözlüyseniz koyu farlar tercih edebilirsiniz.























-ELA GÖZLÜLER İÇİN
  Eğer gözleriniz ela ise size en çok yakışan altın tonları olur.Tercihen gümüş tonları da kullanabilirsiniz.Ayrıca lacivert tonları çekicilik katar.Göz kalemini unutmayın.Ela gözlere çok yakışır.



Bu teknikleri uygularsanız mükemmelliğe adım atmış olacaksınız.Ama abartıya kaçmayın,doğallık her zaman daha iyidir. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder