18 Ağustos 2013 Pazar

MAKYAJ TÜYOLARI

  Güzel ve alımlı görünmek herkesin hayalidir.Doğallık her zaman daha iyi olsa da birazcık renkten de zarar gelmez.Tabi yapmayı bildikten sonra.:)

-FONDÖTENİ ABARTMAYIN
  Cilt kusurlarınızın bir kısmını kapatacak şekilde fondöten sürebilirsiniz.Ancak yeni bir katman oluşturacak şekilde uygulanan fondöten abartı durur.Doğallıktan çok ayrı bir noktaya gider.Cildin kendi renginin de gözlenebilmesi lazımdır.Bunun için de biraz teknik gerekir:
  -Öncelikle süngerinizi hafifçe ıslatın.Bu fondötenin daha ince sürülmesini sağlar.Fondöteni uyguladıktan sonra da parmaklarınızla iyice yayın.Sonra isterseniz T bölgenize hafifçe pudra sürerseniz işlem tamamdır.

-DUDAKLARINIZI VURGULAYIN
   Dudaklarınıza vazelin ya da dudak balm'ı uygulayarak yumuşatın.Bir süre masaj yapın.Hem ölü deriler atılmış olur hem de dudağınızın rengi canlanır.Sonrasında istediğiniz renkte bir ruju hafifçe dokundurun ki doğal bir görünüm elde edin.Sonra onu elinizle yayın.Hafif bir ışıltı için de çok renkli olmayan bir parlatıcı sürebilirsiniz.Böylelikle dudaklarınız daha dolgun görünür.

-GÖZLERİ ORTAYA ÇIKARIN
   Göz makyajınıza başlamadan önce kirpiklerinizi kıvırmanızı öneririm.Kıvrık kirpikler her zaman daha uzun görünür.Sonra üst kirpik diplerinizi siyah kalemle belirginleştirip bir sünger yardımıyla dağıtın.Ve gelelim maskaraya,kirpiklerinizi uzun gösterecek bir maskara tercih edin.

 Tüm bunları yaparsanız kusursuz bir görünüm elde edeceksiniz.Tabi isterseniz sadece parlatıcı sürüp de çıkabilirsiniz.Seçim size kalmış. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder